Holý chrbát

Základ je vhodná telová podprsenka pod svadobné šaty!

1.pravidlo: Základ je vhodná telová podprsenka! Mať podprsenku, ktorá ti bude dokonale sedieť pre tvoj typ postavy. Vždy vyberaj tak, aby si mala prsia v správnej výške. To znamená, že ak máš väčšie prsia, potrebuješ určite ramienka, aby nám vznikol pekný priestor pre pás šiat. „Čím vyššie prsia, tým štíhlejšia postava.“

2.pravidlo: Aký výstrih zvoliť? Ak chceš mať hlboký výstrih alebo holý chrbát, vždy si najprv nájdi telovú podprsenku, ktorá ti to dovolí a budeš mať v nej pekné prsia v správnej výške. (Predsa radšej budeš pôsobiť štíhlejšie a súmernejšie a voľne tancovať ako mať holý chrbát, prsia nižšie a teda pôsobiť objemnejšie a báť sa, kde čo kam a kedy odletí…).

POZOR: Ak nemáš prsia v správnej výške a máš holý chrbát tak ti výstrih V na chrbáte môže „odstávať“ v strednej časti chrbta. Je to práve preto, že prsia sú nižšie ako majú byť.

POZOR: Nikdy sa nemeriame ani nechodíme na skúšku šiat pred alebo počas ženských dní. 

♥ TIP na podprsenky:

〈Pozn.: Ak máte niektoré značky obľúbené, určite napíšte svoje typy aj s odkazom, kde podprsenku kúpiť do komentára – dole pod článkom. Všetky nevesty Ďakujeme!〉

 

Korzetové podprsenky  bez ramienok so zadným zapínaním – napríklad od Wonderbra a Intimissimi. Sú bez ramienok ale pevné s gélovými pásikmi, ktoré ich držia na tele. Vhodné pre menšie prsia, väčšie ich môžu pohybom sťahovať a teda je ich potrebné naprávať. K mnohým modelom sú aj ramienka, ktorá sa k ním dajú pripnúť.

 

Podprsenky, ktoré sa zapínajú okolo pása a majú ramienka. Máš prsia v správnej výške ale môžeš mať       holý chrbát na šatách. Nájdeš napríklad v Intimissimi

 

 

 


Nalepovacie podprsenky,
ktoré nemajú ramienka a chýba im zadná časť- tu nikdy nešetri! Vhodné práve pre holý chrbát a jemné transparentné vyšívané živôtiky.  Značkové látkové podprsenky naozaj dobre držia, väčšinou sú aj s push-up efektom. Dobré recenzie mám na tie od Intimissimi, Astratex ale treba naozaj vyskúšať, každá máme iný tvar pŕs.

 

 

 

Podprsenky pre hlboký V výstrih v predu na živôtiku. Nájdeš tiež v Intimissimi alebo tiež Wonderbra

 

 

Balkonetové/Balconette podprsenky sú korzetového typu a sú tvarovo najvhodnejšie podprsenky pre väčšie čísla C, D. Prsia spevnia, zdvihnú a krásne vytvarujú. Tieto podprsenky sa dajú nosiť S ale aj BEZ ramienok, preto sú vhodné aj pod korzet. Moja oblúbená značka Hunkemoller.

 

 

Neviditeľné podprsenky. Tu je veľmi dôležité aby boli od známej kvalitnej značky a aby ti prsia dokázali udržať v správnej výške. Môj typ: Objednaj si aspoň dve v prípade ak sa trošku viacej potíš. Lepšie sú tie, ktoré aj prsia zodvihnú ako podprsenka od Astratexu. 

3. pravidlo: Mať najlepšiu možnú telovú farbu podprsenky – telová je farba púdrová jemná farba ako telo, nie je to krémová farba (takú podprsenku vidno, lebo je tmavšia ako telo) a nie je to ani smotanová podprsenka (je moc svetlá a preto ju tiež vidno, lebo zbeluje živôtik v oblasti pŕs).

Živôtik podšitý len telovým tylom, bez hustejšieho vyšitia kvetmi cez prsia.

Živôtik podšitý len smotanovým elastickým tylom vo farbe krajky s telovou podprsenkou.

Áno, práve teraz z každej stránky na teba kričia transparentné svadobné šaty, kde je na tenučkom telovom tyle pár kvietkov, cez ktoré presvitajú aj všité košíky a ktoré sú nafotené na štíhlych vysokých modelkách bez akéhokoľvek pohybu.

U Dyona to určite nenájdeš aj keď ideme so svetovými trendami, tak používame elastický telový tyl alebo tyl, vo farbe šiat (smotanový alebo biely), ktorý sa neroztiahne, neroztrhá a je príjemný na pokožku. Vždy sa snažím do šiat vniesť praktickosť pre skutočnú tancujúcu ženu. A preto odporúčam radšej vhodnú telovú podprsenku zvlášť, nakoľko pri tancovaní sa telo a aj šaty pohybujú. (Nie sú to vystužené korzetové šaty). 

 

 

 

Podšitie živôtikov:

Smotanový alebo biely elastický tyl vo farbe krajky.


Telový elastický tyl. Vynikne na ňom vzor krajky.


Smotanová, biela alebo telová elastická látka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. pravidlo: Byť vo svojom vlastnom štýle, ktorý ti je najbližší. V svadobných šatách musíš žiariť a preto, musíš  byť prirodzene sama sebou. Preto Dyona svadobné šaty sú rozdelené do štýlov v ktorom sa nájde každá z nás – víla, princezná, královná, romantička, hrdinka, gypsina …

5. pravidlo: Cítiť sa vo svojich šatách veľmi pohodlne. Veľmi často sa Dyona nevesty ani neprezliekajú do popolnočných šiat (keď ide o menšie rodinné svadby v kruhu najbližších) a užívajú si tie svoje vysnívané svadobné šaty až do rána.

TIP: To ti umožní investovať viac peniažkov do vysnívaných svadobných šiat a dopriať si všetko po čom tvoje srdce piští 🙂 Ak predsa si chceš po polnoci obzvlášniť svadobné šaty, môžeme spraviť farebnú sukňu na šaty, alebo skombinovať svadobné body so svadobnou a popolnočnou sukňou. Pozri si recenzie reálnych Dyona neviest. Samozrejme, rada ti ušijem aj popolnočné šaty :). 

POZOR! Ak sa necítite konfortne kvôli nafukovaniu po jedle, môžete si prečítať Nafúknuté bruško chce vašu okamžitú pozornosť! 

Ak si chcete trošku pomôcť k užšiemu pásu a pevnejšiemu brušku odporúčam určite sťahovacie prádlo pod svadobné šaty v telovej farbe. Je to super riešenie aj pre ženy, ktoré majú problém s nafukovaním ale aj pre väčšie čísla, kde super spevní postavu.

6. pravidlo: Korzetové šaty so všívanými kosticami. Ak sa rozhodneš pre korzetové šaty, tak:

Vystužený saténový korzet bez kostíc.

Vystužený saténový korzet bez kostíc.

  • Musíš mať menšie prsia A, B, poprípade pevné C.
  • Korzet dokáže „stiahnuť“ menšie nezrovnalosti na postave veľ. XS, S, M.
  • Korzetové šaty naozaj nie sú vhodné pre väčšie čísla. Korzet, hlavne srdiečkový pridáva nielen opticky na objeme cez prsia ale aj vytláča prsia, čo vidno na „túčikoch“ pod pazuchami. A opticky robí ruky ešte širšie.
  • Korzetové šaty nie sú pohodlné pre väčšie čísla, korzet sťahuje postavu, pri pohybe sa krčí celý korzet.

 

TIP: Ak sa ti páči korzetové podšitie pod krajkou, tak ho robíme aj z hrubej hladkej pevnejšej elastickej látky. Je to veľmi pohodlné aj pre väčšie čísla (nikde netlačia kostice a nič sa neohýňa 🙂 a látka pekne priľahne a stiahne postavu. Pri výbere a vhodných možnostiach práve pre tvoj typ postavy rada poradím. Pre inšpiráciu si pozri naše reálne nevesty aj s recenziami.

 

 

Korzetové šaty s kovovými kosticami, sú šaty, ktoré majú korzety veľmi pevné a držia trup vystretý. Netreba podprsenku, prsia pekne držia vo vytvarovanom korzete. Takýto korzet je na prácu a celkové vypracovanie oveľa  náročnejší a treba naň drahší materiál (kostice, koncovky na kostice, púzdro na kostice, materiál na vystuženie).

Typy výstrihov

7. pravidlo:  Voľba výstrihu aj podľa podprsenky ale hlavne podľa toho v čom sa cítiť naozaj dobre. Keď si vyberieš podprsenku, tak všetko samo do seba zapadne:

    • tvar výstrihu, ktorý rada nosíš, ktorý skoro vždy je aj výstrih vhodný pre tvoj typ postavy (ženská intuícia :),
    • s podprsenkou, ktorú naozaj potrebuješ aby si mala prsia v správnej výške a tým aj peknú postavu,
    • so strihom sukne, v ktorom budeš mať najužší pás.

Klasické U/okrúhle výstrihy, ktoré sa buď rozširujú do šírky k ramenám alebo do hĺbky k prsiam.

V / Véčkové výstrihy dokážu predĺžiť krk a tak opticky zoštíhliť. Hlbšie V výstrihy spevnené závojovým priesvitným tylom, krajšie držia tvar a neotvárajú sa.  Ak snívaš o hlbokom V výstrihu, nájdi si vhodnú podprsenku, ktorá ti to dovolí.

Lodičkový výstrih, ktorý sa rozširuje smerom k ramenám.

Holé ramená, sú vhodné pre ženy, ktoré nepotrebujú mať ramienka na podprsenke, čiže majú menšie prsia. Tento typ výstrihov sa dá spevniť priesvitnými ramienkami alebo priesvitnou gumičkou.

Stojačiky

Šaty na ramienka

Hranatý výstrih

Blúzkový golierik