Body aj ako svadobný kúsok

BODY

Spoločenské body

Body z mäkkej jemne elastickej krajky.

Body je „živôtik“ s elastickými nohavičkami, ktoré sa medzi nohami zapínajú na patentky. Nohavičky držia živôtik pekne vystretý, preto sa nevykasáva z pása oblečenia pri pohybe. Body musí obtiahnuť postavu, preto je potrebné aby bolo aspoň jemne elastické a teda robené z elastickejších  prispôsobivejších materiálov a krajok.

Teda body nie je možné ušiť z každého materiálu a hrubej  pevnej krajky, pretože by to bolo nepohodlné a nepraktické pri pohybe. Pri pevnom materiály je obmedzený pohyb a hlavne zdvíhanie rúk pri tancovaní, pretože body držia nepevno vystreté nohavičky.

Pozn.: Ak máš živôtik z pevnejšej krajky na šatách a zdvihneš ruky, zdvihne sa aj pás šiat, takže ťa to moc neobmedzuje a poznáme to za krásu sa občas trošku trpí ?.

 

 

 

Body je drahšie ako živôtik šiat 

Body nie je „lacnejšia“ varianta ako živôtik šiat, hlavne pri drahej dizajnérskej krajke. Krajka na šatách ide len do tvojho pása/do pása šiat, krajka na body ide pod pás aby pri pohybe nebolo hneď vidno nohavičky body. Ak chceš na body mať trištvrťový alebo dlhý rukáv musíš počítať s kúpou ďalšej krajky na rukáv.

 

Body s holými ramenami z krajky

Body z hrubšej prispôsobivej krajky vhodné na bežnejšie nosenie.

Body z krajky

Body z hrubšej prispôsobivej krajky s tylovými rukávmi vhodné aj do kostýmu.

 

 

TIP: V ponuke mám aj body z naozaj krásnych hrubších jemne elastických krajok, ktoré sú vhodné aj na bežnejšie nosenie.

 

 

 

 

 

L ± XL 

Ak si väčšie číslo a máš väčšie prsia a aj bruško, tak body musí byť z kvalitných elastických materiálov a krajok, aby sa vedelo prispôsobiť na nesúmernosti postavy, pretože pevnejšie materiály a krajky nie je možné vytvarovať na nesúmernosti postavy. Určite aj v bežnom živote uprednostnuješ elastické kúsky oblečenia, ktoré sa ti vedia tvarovo prispôsobiť.

 

Svadobné body 

Body s dlhým rukávom

Body z elastického tylu.

Svadobné body odporúčam len nevestám, ktoré chcú naozaj body využiť v budúcnosti na iné spoločenské akcie, alebo nevestám, ktoré majú menšiu rodinnú svadbu a body chcú využiť ako elegantný kúsok k sukniam a nohaviciam. Tu daj pozor na kvalitu zapínania ☝️, aby si si nepoškodila krajku na body-čku.

Body s holým chrbátom

Svadobné body s farebnou sukňou.

 

 

 

 

 

 

 

Hrubá pevná krajka je vhodná len na šaty

Boho svadobné šaty

Hrubá dizajnérska krajka.

Body s holým chrbátom

V výstrih z hrubej dizajnéskej krajky, nemusí byť vložený tyl.

Ak chceš mať šaty z dizajnérskej pevnejšej krajky, radšej si nechaj model šiat po svadbe skrátiť do midi alebo mini dĺžku, alebo si dokúp farebnú vlečku na šaty, ktoré mám tiež v ponuke.

Ak máš živôtik z pevnejšej krajky na šatách a zdvihneš ruky, zdvihne sa aj pás šiat, takže ťa to moc neobmedzuje v pohybe pri tancovaní a poznáme to za krásu sa občas trošku trpí ?.

Body z hrubej pevnej krajky by bolo nepohodlné a obmedzovalo by pri pohybe, nakoľko body je zapnuté medzi nohami a teda sa neposúva ako pás šiat.